Schoolbibliotheek

Op beide locaties van Klim-Op is een schoolbibliotheek met boeken in alle genres, van strips tot verhalende boeken, van rijmpjes en versjes tot informatief.

In de schoolbibliotheek wordt gewerkt met het computerprogramma Schoolwise, waarmee het uitlenen van boeken wordt bijgehouden. Er is een catalogus aan verbonden met de boeken die in de schoolbibliotheek te vinden zijn. Het programma is ook gekoppeld aan de catalogus van Bibliotheek aan den IJssel.

De knoppen onder deze tekst openen de website met de beschikbare boeken per locatie.

Neem er eens een kijkje! Leerlingen kunnen na het inloggen onder meer een leeslogboek bijhouden.
Voor de Roerdomplaan:

Voor de Bongerd:

Bieb-team

Leerlingen uit de groepen 7 of 8 vormen het 'BIEB-team'. BIEB staat voor: Baas-In-Eigen-Bibliotheek. Het BIEB-team zorgt ervoor dat de bibliotheek netjes blijft en regelt het uitlenen en innemen van boeken wanneer leerlingen uit andere groepen boeken komen halen of terugbrengen.

In januari en februari worden leerlingen uit groep 7 ingewerkt door het BIEB-team uit groep 8. Na de voorjaarsvakantie neemt het nieuwe BIEB-team (uit groep 7) de taken van het vorige team over.

Bibliotheekpas

Alle leerlingen van Klim-Op zijn lid van Bibliotheek aan den IJssel. Met hun bibliotheekpas kunnen ze bij de bibliotheek aan het Stadsplein terecht voor boeken, films en luisterboeken en ook om te spelen op de Wii.

Mediacoach

Wie een goede tip wil voor een mooi boek, of een vraag heeft over leuke websites of mediawijsheid, kan bij de mediacoach terecht in de bibliotheek aan het Stadsplein.
Zie ook: mediacoachbiebcapelle.blogspot.com

Voorlezen

Lekker samen onderuit met een mooi boek is leuk, gezellig en een rustpunt op de dag voor ouder en kind. Voorlezen is een uitstekende manier om de taalontwikkeling van het kind te stimuleren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen uit gezinnen waarin veel wordt voorgelezen, taalvaardiger zijn en een grotere woordenschat hebben dan kinderen die thuis niet of nauwelijks zijn voorgelezen.
Op Mediacoach Capelle staan nuttige voorleestips.