Kunstenaar(s) in de klas

29-05-2019

Tijdens het project schilderkunst is kunstenares Anca Boonacker op de Bongerdlocatie in alle groepen geweest. Veel kinderen kennen Anca wel: zij verzorgt ook verschillende BSN-cursussen bij ons op school. Deze keer heeft ze samen met alle kinderen van een groep een schilderij gemaakt in de stijl van een bekende kunstenaar. Voor de groepen 1-2 was dat een schilderij van Hundertwasser met ecoline nagemaakt. Groep 3-4 ging aan de slag met de bloemen Andy Warhol, met plakkaatverf op een groot doek. Groep 5-6 maakte hun versie van Sterrennacht van Vincent van Gogh, met plakkaatverf en zwart papier. Groep 7-8 maakte een kunstwerk op de manier van Keith Haring, ook zo'n groot doek met een collage van papier.

Alle belangstellenden hebben het eindresultaat van de schilderijen in de groepen kunnen bewonderen. Daar blijven de doeken voorlopig nog even staan. Op bijgaande foto's ziet u het proces van het maken van de kunstwerken. We zijn er trots op en blij mee!